I praktik i Bygningsstyrelsen

Praktikanter efter en uge i Bygningsstyrelsen: - Det har været fedt at være her

Tekst og billeder: Bygningsstyrelsen, 29. januar 2018.

Rolf, Laila og Steffen er tre studerende fra Vestegnen HF & VUC i Rødovre, der i fredags afsluttede et uge langt praktikforløb i Bygningsstyrelsen i Valby. Her stiftede de bekendtskab med "en anden side" af det praktiske arbejde i en bygningsproces og sad derfor med til forhandlinger, lavede regnskaber, oprettede byggesager og prøvede meget andet administrativt arbejde af. "Det har været spændende og lærerigt," lyder det enstemmigt fra de tre studerende, der alle har planer om at læse videre, når de snart har bestået de enkeltfag, de læser på HF i Rødovre. 

De tre studerende er blevet særligt udvalgt til et uge langt praktikforløb i uge 4 i Bygningsstyrelsen. (De deltager i Vestegnen HF & VUCs Talentakademi, red.)

Rolf Astrup, 30 år - har planer om at læse videre som ingeniør på DTU

Rolf Astrup læser HF Enkeltfag, men har allerede en uddannelse som tømrer. Han har dog planer om at læse videre på ingeniøruddannelsen.

Hvorfor valgte du lige Bygningsstyrelsen som praktiksted?

- Det var egentlig noget, vores lærer udvalgte til os, fordi han syntes, det stemte overens med, hvad der kunne interessere os. Vores lærer kalder det brobygning fra skoleforløb til uddannelse, så vi kunne erfare, hvad vi uddanner os til, inden vi er færdige.

Hvordan synes du, det har været at arbejde her i den sidste uge?

- Jeg synes, det har været helt vildt fedt. Det er lige præcis sådan noget her, jeg synes er fedt. Jeg er selv uddannet tømrer, og det er da også primært byggeriet, jeg interesserer mig for. Derfor har det været spændende at komme ind på den anden side af byggeriet, hvor man i højere grad bestemmer over det i stedet for at bygge det. At jeg gerne ville begynde at bruge hovedet i stedet for kroppen noget mere, var da også grunden til, at jeg søgte videre på HF, da jeg gerne vil uddanne mig til ingeniør på DTU.

Hvad er den vigtigste læring eller oplevelse, du tager med dig videre?

- At sidde med til forhandlinger er noget, man sjældent får lov til som håndværker. Det har været inspirerende at se, hvordan lige netop det arbejde fungerer.

Laila Hadifi, 30 år - har planer om at læse videre som finansøkonom

Laila Hadifi drømmer om at blive finansøkonom: - Og gerne med en ansættelse i Bygningsstyrelsen, som hun siger.

Hvordan kom du i praktik i Bygningsstyrelsen?

- Vi blev udvalgt igennem et såkaldt 'Talentakademi', der går ud på, at en lærer udvælger op i mod fem elever, der har udvist et særligt værd. Man bliver udvalgt på baggrund af, hvorvidt læreren synes, at ens baggrund og fremtidige planer stemmer overens med praktikstedet.

Hvordan synes du, det har været at arbejde i Bygningsstyrelsen i den sidste uge?

- Jeg har helt klart lært noget mere ved at være her bare en uge. Jeg vidste for eksempel ikke, hvad en teknisk assistent var, før jeg kom her til.

Hvad er den vigtigste læring eller oplevelse, du tager med dig videre?

- Jeg synes, at det har været interessant at være her i Bygningsstyrelsen. Jeg har stiftet bekendtskab med en masse nye og andre jobmuligheder som finansøkonom. Det er fedt, at jobbet udvikler og ændrer sig i takt med de forskellige byggeprojekter, hvor jeg tror, at det hurtigt ville blive kedeligt at arbejde i en bank for eksempel. 

Steffen Lott, 30 år - begynder på uddannelsen som bygningskonstruktør på KEA i næste uge. 

Allerede mandag begynder Steffen Lott på uddannelsen som bygningskonstruktør på Københavns Erhvervsakademi (KEA).

Hvordan synes du, det har været at arbejde i Bygningsstyrelsen i den sidste uge?

- Jeg synes, vi er blevet introduceret rigtigt godt til størstedelen af de afdelinger eller opgavetyper, der er i Bygningsstyrelsen. Lige fra regnskab over oprettelse af en byggesag til budgetforhandlinger.  Jeg er blevet overrasket over den forskellighed, der kan være i jobbet som bygningskonstruktør, og praktikken har helt klart givet mig mere blod på tanden i forhold til at søge den vej. 
 
Hvad er den vigtigste læring eller oplevelse, du tager med dig videre?

- Det har været fedt at stifte bekendtskab med det mere administrative arbejde i et byggeprojekt. Da jeg allerede har en del praktisk erfaring, har det været meget lærerigt også at se den side af arbejde, da jeg i grunden kan lide begge dele. Jeg har planer om at læse videre som Bygningskonstruktør, fordi jeg vidste, at man skulle regne lidt, tegne lidt og sidde lidt med tal. Nu kender jeg lidt bedre til det mere administrere arbejde, og det er jo ikke dårligt, når man skal tage stilling til, hvilken slags konstruktør, man vil være.