Enkeltfagspakker på et halvt år

Start 8. januar og søg ind på videre uddannelse til sommer! Du skal have en samtale med en studievejleder for at blive optaget. Book gerne en tid her - hellere i dag end i morgen! 

Du kan på kun et halvt år tage et HF-forløb, som giver mulighed for at søge ind på uddannelserne Ernæring og sundhed, fængselsbetjent eller procesteknolog/ernæringsteknolog/fødevareteknolog via kvote 2 eller på EUX - forudsat at du opfylder optagelseskravene selvfølgelig. Læs mere på ug.dk. 

En fagpakke er sammensat af enkeltfag og du har 26 timer ugentligt. 

  • Ernæring og sundhed: dansk C, engelsk C, kemi C og samfundsfag C, mediefag C eller psykologi C (se flere valgmuligheder her). 
  • Fængselsbetjent: dansk C, engelsk C, samfundsfag C og psykologi C (se flere valgmuligheder her).
  • Procesteknolog/ernæringsteknolog/ fødevareteknolog:  dansk C, engelsk C, kemi C og samfundsfag C, mediefag C eller psykologi C (se flere valgmuligheder her). 
  • EUX: dansk C, engelsk C, samfundsfag C og fx. mediefag C og psykologi C (se flere valgmuligheder her).

Du vil modtage varieret undervisning i alle fag. Desuden kommer du til at udvikle dine studiekompetencer. Du vil lære studie- og notatteknik, læseteknik, eksamenstræning osv. 

Med en bestået fagpakke er du ikke efterfølgende garanteret optag på den videregående uddannelse. Optagelse er betinget af, at du har den relevante erhvervsuddannelse/erhvervserfaring i forvejen. Det er altid en individuel vurdering fra uddannelsesstedets side. Du kan læse om adgangskrav til alle videregående uddannelser på www.ug.dk og her om EUX. Det er også en god ide at kontakte studievejledningen på de uddannelsessteder, hvor du overvejer at søge ind.

Hvem kan søge, og hvordan gør man?

Du skal opfylde de generelle optagelsesbetingelser for HF enkeltfag. Det betyder, at det mindst skal være et år siden, du forlod folkeskolen. Se ug.dk

Du skal have en samtale med en studievejleder. Book gerne en tid her - hellere i dag end i morgen!

Hvad koster det?

Du skal betale et deltagergebyr på 450 kr. pr. fag. Hvis du består alle fagene i en fagpakke, er der mulighed for at få gebyret tilbage. 

Hvornår?

Undervisningen starter den 8. januar 2018.

Du kan også tage fagene i pakken som enkeltfag eller e-learning - i dit eget tempo.

Hvis du undervejs ændrer dit mål, kan du bruge de fag du tager til en hel HF, til at søge en anden uddannelse eller til noget helt andet.