Bygningsstyrelsen

I januar 2018 deltog tre talenter fra Vestegnen HF & VUC i et forløb hos Bygningsstyrelsen. I løbet af praktikugen stiftede Rolf Astrup, Laila Hadifi og Steffen Lott bekendtskab med det administrative arbejde i en bygningsproces, og de er enige: “Det har været spændende og lærerigt.”

Christian Hauser, mentor

Christian Hauser fra Bygningsstyrelsen har været mentor for de tre talenter
Christian Hauser. Foto: Bygningsstyrelsen

Deres mentor igennem forløbet har været Christian Hauser, som er kontorchef hos Bygningsstyrelsen. Ifølge Christian har de tre talenter været både nysgerrige, kreative og selvstændige:

“I ugens løb har de deltaget i diverse møder og besigtigelser, og samtidig har de løst en konkret vedligeholdelsesopgave med en væltet mur. De søgte og gennemgik selvstændigt lokalplaner, opmålte skaderne, indhentede priser på opgaven og forhandlede en deling af prisen med naboen.

Derudover var de rigtig gode til at arbejde sammen som gruppe og udnytte hinandens kompetencer og viden.”

Steffen Lott, talent

Steffen Lott er et af de tre talenter fra Vestegnen HF & VUC
Steffen Lott. Foto: Bygningsstyrelsen

Steffen Lott er under uddannelse som bygningskonstruktør på Københavns Erhvervsakademi (KEA), og praktikken gav ham “blod på tanden i forhold til at søge den vej.”

“Jeg synes, vi er blevet introduceret rigtig godt til størstedelen af de afdelinger eller opgavetyper, der er i organisationen,” fortæller han.

“Jeg er blevet overrasket over den forskellighed, der kan være i jobbet som bygningskonstruktør. Efter praktikken kender jeg mere til det administrative arbejde, og det er jo ikke dårligt, når man skal tage stilling til, hvilken slags konstruktør man vil være”.

Laila, Rolf og Steffen har været i praktik hos Bygningsstyrelsen
Laila, Rolf og Steffen i praktik hos Bygningsstyrelsen. Foto: Bygningsstyrelsen