Kom med til London

Kom med til London

Af Ginie Skovgaard, kursist

Efter fem dage på studietur i London er der meget at skrive hjem om. Vi var 22 kursister og to lærere, der så en masse spændende og lærerige steder. Vi besøgte bl.a. Westminster, Globe, Tower of London og Tempelkirken, der er nogle af de ting, du bliver nødt til at se, hvis du kommer til London!

På studietur til London besøgte klassen bl.a WestminsterWestminster, som svarer til Christiansborg, er et super interessant sted at tage hen. Det er utrolig spændende at opleve, hvordan englænderne diskuterer deres love i Underhuset og i Overhuset. Det er lidt uvant for os danskere, når de begynder at råbe af hinanden, men det gør det utrolig spændende at overvære i forhold til herhjemme, hvor det godt kan blive lidt kedeligt i længden.

Ud over Underhuset og Overhuset kan du også nyde det smukke syn af Big Ben og London Eye. Og når du lige er ved Westminster, burde du også tage hen til den utrolige smukke kirke, Westminster Abbey, som ligger på den anden side af vejen. Vi var så heldige, ikke kun at se den, men også høre aftensang i den.

Sherlock og Shakespeare

Hvis du er vild med britiske forfattere, er det første, du skal besøge, Globe. Det er det teater, Shakespeare var med til at bygge. The Globe er stadig et teater, hvor du har mulighed for at opleve teater for åben himmel og i alt slags vejr. Da der ikke var nogen forestilling i uge 10, fik vi en fantastisk rundvisning af én af de skuespillere, der arbejder på the Globe.

Et andet sted, du bliver nødt til at tage hen, er Baker Street, hvor du kan opleve Sherlock Holmes’ hus. Her gik vi rundt i Sherlock Holmes’ og dr. Watsons hus. Det var næsten som at træde ind i et eventyr med knirkende gulve, gamle møbler og små minder fra nogle af Sherlock Holmes’ eventyr. Man får virkelig her følelsen af at være en del af Arthur Conan Doyles historier om Sherlock Holmes.

London er en dejlig by, men der er fart over feltet. Det med at stoppe for rødt lys er der ikke rigtig tid til. Englænderne går over gaden, når det passer dem. Men det er svært at vurdere, om man kan gå over, når man ikke er vænnet til at opføre sig på den måde i trafikken. Hellere vente til det grønne lys, end følge i englændernes fodspor. Man kan jo blive kørt ned af en rød dobbelt­dæk­kerbus.

London er en by med masser af ting at opleve. Det er helt sikkert et sted, der er værd at tage hen igen og igen.

Læs også om studieturene til London og Budapest.