HF enkeltfag

HF-enkeltfag er et fleksibelt uddannelsestilbud, hvor du selv kan sammensætte dit uddannelsesforløb – evt. til en fuld HF. Det giver dig mulighed for at tilpasse din uddannelse ift. familie, sport eller erhvervsarbejde.

HF-enkeltfag er for dig der:

  • vil forbedre dine kvalifikationer i udvalgte fag
  • mangler de sidste fag for at komme ind på en videregående uddannelse
  • ønsker at tage en fuld HF-eksamen i dit eget tempo og på den måde få adgang til de videregående uddannelser
  • vil bruge HF-enkeltfag til at komme i gang efter ene periode uden uddannelse.

Vælg selv underevisningsform

Men HF som enkeltfag vælger du selv om du vil have mange eller få timer om ugen. Du vælger også selv om du vil tage din HF enkeltfag:

  • På fremmødehold, hvor du fysisk mødes med de andre på holdet i fysiske undervisningslokale i Albertslund eller Rødovre. Disse hold starter i januar og august
  • Som e-learning, hvor du følger undervisningen hjemmefra og når det passer dig. Du kan starte på e-learning med det samme
  • Eller som en kombination af fremmødeundervisning og e-learning.

Du får ikke årskarakterer, og du afslutter alle dine fag med en eksamen. Du skal bruge din egen computer til undervisningen.

Udvalget af fag

Vi har en lang række af fag, som du kan tilmelde dig.
Se fag og niveauer her.

Tilmeld dig HF-enkeltfag

Tilmeld dig online

Eller tilmeld dig via en studievejleder.

Virtual reality (VR) som en integreret del af undervisningen

Hvis du vælger at tage HF enkeltfag hos os, vil du blive undervist på en helt ny måde.  Virtuel reality (VR) er nemlig en integreret del af undervisningen og du kan derfor tilegne dig viden på en spændende, eksperimenterende og kreativ måde. Du vil fx. kunne opleve sprog og kultur ved virtuelle rejser, lave kemiske forsøg fra det virtuelle laboratorie og træne dig op til eksamen ved en virtuel eksamenssituation. Undervisningen er for alle, så du behøver hverken at have nogle tekniske forudsætninger eller en særlig interesse for VR for at være med. Du skal bare have lyst til at lære på en sjov og nytænkende måde.

Optagelse

Du kan tidligst blive optaget et år efter, at du har afsluttet folkeskolens afgangsprøve eller har modtaget tilsvarnede undervisning.

Økonomi og SU

På HF-enkeltfag betaler du et deltagergebyr pr. fag du tilmelder dig. De fleste fag koster 550 kr., men der er enkelte der koster 1400 kr. Afslutter du en hel HF heller visse fagpakkere, kan du søge om tilbagebetaling af dit gebyr.

Du kan søge SU, hvis du har 23 timer om ugen. Hvis du har et barn under 7 år, som bor hos dig, kan du søge SU, hvis du har 17 timer eller derover.