Viljestærke Zahra fik sin HF

Zahra blev født og voksede op i Afghanistan, men kom til Danmark i 2010. Efter at være flyttet til Danmark blev hun gravid, men gik på sprogskole under graviditeten. I 2013 startede hun på FVU. I 2014 blev hun færdig i 9. klasse, og i 2015 blev hun færdig med 10. klasse. Samme år blev hun optaget på HF enkeltfag på Vestegnen HF & VUC.

Zahra kom til Danmark i 2010 og har været igennem meget, men nu er hun HF-student med et snit på 9,5

Vejen til uddannelse har dog ikke været nem for Zahra. Hendes ægtefælle fortalte hende nemlig fra starten, at hun hverken var klog eller disciplineret nok til at blive uddannet. Men Zahra havde både viljen, styrken og begavelsen til at kunne blomstre i det danske uddannelsessystem, og fik stadig mere imponerende karakterer, mens hun udviste stor social intelligens til klasseundervisningen. I 2017 lod hun sig skille.

Hvor der er vilje, er der vej

Historien ender godt for Zahra, som fuldførte sin HF-uddannelse med et gennemsnit på 9,5. Siden hun var lille, har hun drømt om en uddannelse, men det krævede enorm vilje og et uddannelsessystem, som var villig til at uddanne hende, at fuldbyrde de store ambitioner.

Til efteråret påbegynder hun sin bacheloruddannelse på enten tandlæge- eller tandplejestudiet på Københavns Universitet, og i alle de relevante fag har hun scoret topkarakterer. Fremtiden er inden for rækkevidde, og Zahra har fortjent den.